Tradičná slovenská polievka s kyslou chuťou, pripravená podľa starého rodinného receptu.
Naša fazuľová polievka na kyslo je pripravená podľa starého rodinného receptu, ktorý sa predáva z generácie na generáciu. Táto tradičná slovenská polievka má jedinečnú kyslú chuť, ktorá ju odlišuje od bežných fazuľových polievok.
Používame len najkvalitnejšie suroviny a tradičné spôsoby prípravy, ktoré zachovávajú autentickú chuť a výživovú hodnotu každej suroviny.
Len najkvalitnejšie suroviny pre autentickú chuť
Tradičný spôsob prípravy pre najlepšiu chuť
Večer si fazuľu namočte do vody. Na druhý deň vodu zlejte, zalejte ju čerstvou a priveďte do varu. Vodu znovu zlejte a tento postup ešte raz zopakujte. Takto odstránite látky, ktoré spôsobujú nadúvanie, a fazuľa bude ľahšie stráviteľná.
K fazuli pridajte bobkový list, trošku mletého čierneho korenia a varte na strednom plameni, kým nie je takmer mäkká. Potom prilejte trochu mlieka, osoľte a varte ďalej na miernom ohni.
Kým sa fazuľa varí, nakrájajte cibuľu na drobné kocky a očistite strúčiky cesnaku.
Na panvici rozohrejte olej, pridajte cibuľu a orestujte ju dozlatista. Prisypte múku a za stáleho miešania ju opražte do svetlo-žemľovej farby.
Zásmažku zrieďte trochou vody, dobre premiešajte a vlejte do hrnca s fazuľou. Polievku povarte ešte asi 15 minút, potom vypnite plameň a nechajte ju chvíľku postáť.
Do mierne odstátej polievky pridajte cukor a dochuťte ju octom podľa chuti. Pretlačte do nej cesnak, prikryte pokrievkou a nechajte pár minút postáť, aby sa polievka krásne prevoňala cesnakom.
Polievku podávajte horúcu, ideálne s čerstvým chlebom. Ak máte radi sýtejšiu verziu, pozrite si náš recept na fazuľovú polievku na kyslo so zemiakmi.