Fazuľová Polievka na Kyslo

Tradičná slovenská polievka s kyslou chuťou, pripravená podľa starého rodinného receptu.

Fazuľová polievka na kyslo

O našej polievke

Naša fazuľová polievka na kyslo je pripravená podľa starého rodinného receptu, ktorý sa predáva z generácie na generáciu. Táto tradičná slovenská polievka má jedinečnú kyslú chuť, ktorá ju odlišuje od bežných fazuľových polievok.

Používame len najkvalitnejšie suroviny a tradičné spôsoby prípravy, ktoré zachovávajú autentickú chuť a výživovú hodnotu každej suroviny.

🌱 Prírodné suroviny bez konzervantov
👵 Tradičný rodinný recept
❤️ Varené s láskou a starostlivosťou

Suroviny

Len najkvalitnejšie suroviny pre autentickú chuť

🫘
200 g fazuľa suchá strakatá
🥛
200 ml mlieko
olej
3 PL olej
🌾
1-2 PL múka hladká
🍃
1 ks bobkový list
🧅
1 ks stredne veľká cibuľa
🧄
3 strúčiky cesnak
🧂
podľa chuti soľ
podľa chuti korenie čierne mleté
🍯
podľa chuti cukor kryštál
🍶
podľa chuti ocot
💧
p.p voda

Príprava

Tradičný spôsob prípravy pre najlepšiu chuť

1

Príprava fazule

Večer si fazuľu namočte do vody. Na druhý deň vodu zlejte, zalejte ju čerstvou a priveďte do varu. Vodu znovu zlejte a tento postup ešte raz zopakujte. Takto odstránite látky, ktoré spôsobujú nadúvanie, a fazuľa bude ľahšie stráviteľná.

Namočenie fazule
2

Varenie fazule

K fazuli pridajte bobkový list, trošku mletého čierneho korenia a varte na strednom plameni, kým nie je takmer mäkká. Potom prilejte trochu mlieka, osoľte a varte ďalej na miernom ohni.

Varenie fazule
3

Príprava cibule a cesnaku

Kým sa fazuľa varí, nakrájajte cibuľu na drobné kocky a očistite strúčiky cesnaku.

4

Príprava zásmažky

Na panvici rozohrejte olej, pridajte cibuľu a orestujte ju dozlatista. Prisypte múku a za stáleho miešania ju opražte do svetlo-žemľovej farby.

Príprava zásmažky
5

Zahustenie polievky

Zásmažku zrieďte trochou vody, dobre premiešajte a vlejte do hrnca s fazuľou. Polievku povarte ešte asi 15 minút, potom vypnite plameň a nechajte ju chvíľku postáť.

6

Dochutenie

Do mierne odstátej polievky pridajte cukor a dochuťte ju octom podľa chuti. Pretlačte do nej cesnak, prikryte pokrievkou a nechajte pár minút postáť, aby sa polievka krásne prevoňala cesnakom.

7

Podávanie

Polievku podávajte horúcu, ideálne s čerstvým chlebom. Ak máte radi sýtejšiu verziu, pozrite si náš recept na fazuľovú polievku na kyslo so zemiakmi.