Fazuľová Polievka na Kyslo so Zemiakmi

Tradičná slovenská polievka s kyslou chuťou a zemiakmi, pripravená podľa starého rodinného receptu.

Fazuľová polievka na kyslo so zemiakmi

O našej polievke

Naša fazuľová polievka na kyslo so zemiakmi je sýtejšia verzia tradičnej slovenskej polievky. Kombinácia fazule, zemiakov a kyslej chuti vytvára jedinečný a výdatný pokrm, ktorý sa stane obľúbeným v každej domácnosti.

Táto polievka je ideálna pre tých, ktorí preferujú sýtejšie jedlá. Zemiaky dodávajú polievke hustotu a výdatnosť, zatiaľ čo kyslá chuť ju robí osviežujúcou a chutnou.

🥔 Sýta polievka so zemiakmi
🌱 Prírodné suroviny bez konzervantov
👵 Tradičný rodinný recept
❤️ Varené s láskou a starostlivosťou

Suroviny

Len najkvalitnejšie suroviny pre autentickú chuť

🫘
200 g strakatá fazuľa
🧅
1 ks menšia cibuľa
🧄
3 strúčiky cesnak
🍃
2 ks bobkový list
olej
2 PL olej
🌾
1 PL hladká múka
🌶️
1 ČL mletá červená paprika
🥔
3 ks zemiaky
🥛
100 ml smotana na šľahanie
🥛
100 ml mlieko
🍶
1-2 PL ocot

Príprava

Tradičný spôsob prípravy pre najlepšiu chuť

1

Príprava fazule

Večer si fazuľu namočte do vody. Na druhý deň vodu zlejte, zalejte ju čerstvou a priveďte do varu. Vodu znovu zlejte a tento postup ešte raz zopakujte. Takto odstránite látky, ktoré spôsobujú nadúvanie, a fazuľa bude ľahšie stráviteľná.

Namočenie fazule
2

Príprava zápražky

Na oleji opražíme cibuľku do zlatista. Pridáme prelisovaný cesnak a ešte krátko orestujeme (Jeden dva strúčiky cesnaku si necháme o pridáme na konci). Poprášime múkou a urobíme zápražku.

Príprava zápražky
3

Pridanie surovín

Podlejeme vodou, pridáme mletú papriku, dobre rozmiešame a pridáme premytú fazuľu, bobkový list a privedieme k varu.

4

Pridanie zemiakov

Keď je fazuľa takmer mäkká, pridajte nakrájané zemiaky do polievky. Varte ďalej, kým nie sú zemiaky mäkké. Zemiaky dodajú polievke hustotu a výdatnosť.

Pridanie zemiakov
5

Zahustenie polievky

Dochutíme soľou, mletým čiernym korením a prilejeme mlieko so smotanou. Na slabom ohni necháme prevariť.

8

Dochutenie

Mierne odstátu polievku dochuťte octom podľa chuti. Pretlačte do nej cesnak, prikryte pokrievkou a nechajte pár minút postáť, aby sa polievka krásne prevoňala cesnakom.

9

Podávanie

Polievku podávajte horúcu, ideálne s čerstvým chlebom. Táto sýta verzia s zemiakmi je ideálna ako výdatný hlavný chod. Pokiaľ by ste mali chuť aj na klobásku tak si pozrite našu fazuľovú polievku s klobásou.