Fazuľová Polievka s Klobásou

Výdatná a sýta polievka s klobásou, ideálna pre chladné dni.

Fazuľová polievka s klobásou

O našej polievke

Naša fazuľová polievka s klobásou je výdatná a sýta polievka, ktorá zahreje a zasýti. Kombinácia fazule a kvalitnej klobásy vytvára jedinečnú chuť, ktorá sa stala obľúbenou v mnohých slovenských domácnostiach.

Táto polievka je ideálna pre chladné zimné dni alebo ako výdatný hlavný chod. Používame len najkvalitnejšie suroviny a tradičné spôsoby prípravy.

🥘 Výdatná a sýta polievka
klobása Kvalitná klobása
❤️ Varené s láskou a starostlivosťou

Suroviny

Len najkvalitnejšie suroviny pre autentickú chuť

🫘
250 g fazuľa suchá
🥛
500 ml smotana na varenie
🥔
7 ks zemiaky
🍃
3 ks list bobkový
klobása
1 ks klobása
🌾
1 PL múka hladká
nové korenie
3 ks korenie nové celé
3 ks korenie čierne celé
🧂
podľa chuti soľ

Príprava

Tradičný spôsob prípravy pre najlepšiu chuť

1

Príprava fazule

Večer si fazuľu namočte do vody. Na druhý deň vodu zlejte, zalejte ju čerstvou a priveďte do varu. Vodu znovu zlejte a tento postup ešte raz zopakujte. Takto odstránite látky, ktoré spôsobujú nadúvanie.

Namočenie fazule
2

Príprava klobásy

Kým sa fazuľa 2 krát zvarí, nakrájajte klobásu na plátky alebo kocky. Opražíme ju vo veľkom hrnci v ktorom budeme potom variť fazuľu. Klobásu opražíme bez pridania oleja, klobása masť pustí. Klobásu z hrnca vyberieme a odložíme bokom. Tiež si pripravte zemiaky na kocky.

Opečená klobása
3

Varenie fazule

Do masti, ktorú pustila klobása pridáme fazuľu, ktorú sme si 2 krát zvarili a z ktorej sme zliali vodu. Pomiešame a zalejeme čistou vodou asi 5 cm nad fazuľu. Pridáme korenie a bobkový list. Varíme.

Varenie fazule
4

Pridanie zemiakov a klobásy

Keď máme fazuľu skoro mäkkú, pridáme nakrájané očistené zemiaky a soľ. Do polievky vrátime klobásu. Varíme do mäkka.

Pridanie klobásy a zemiakov
5

Zahustenie fazuľovej polievky

V malom hrnci zahrejeme smotanu a rozmiešame v nej hladkú múku. Teplú smotanovú zmes potom precedíme cez sitko k fazuli.

6

Dokončenie polievky

Za stáleho miešania polievku povarte ešte asi 10-15 minút, aby sa chutě spojili. Dochuťte podľa chuti. Na konci prikryte pokrievkou a nechajte ešte pár minút postáť.

7

Podávanie

Polievku podávajte horúcu, ideálne s čerstvým chlebom. Táto výdatná polievka je ideálna ako hlavný chod.